Unul din trei romani vrea sa obtina un credit in urmatoarele 12 luni (sondaj)

October 15, 2023
66 Views

Aproape 62% dintre români se gândesc la un credit de nevoi personale pentru proiecte importante precum renovarea casei, cumpărarea unei maşini sau achiziţionarea de electrocasnice, potrivit unui sondaj realizat de o instituţie financiară.

“Nevoia românilor de finanţare a crescut în ultimul an, deoarece creşterea preţurilor i-a obligat pe cei mai mulţi dintre ei să facă rost de mai mulţi bani pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele sau să cumpere bunurile de care au nevoie pentru a avea o viaţă mai confortabilă”, susţin autorii cercetării.

În acest context, mai mult de o treime dintre români (34,3%) vor să ia un credit în următoarele luni, dintre care aproape 62% doresc un credit de nevoi personale, potrivit unui sondaj TBI Bank, realizat în rândul a 1.057 de respondenţi din întreaga ţară.

Aproape 20% dintre respondenţi doresc să folosească banii pentru a-şi renova locuinţele, aproximativ 18% au nevoie de finanţare pentru a-şi cumpăra o maşină, iar alţi aproape 12% doresc să cumpere aparate electrocasnice.

De asemenea, pentru majoritatea respondenţilor (63,8%), condiţiile avantajoase sunt cel mai important criteriu în alegerea băncii pentru obţinerea unei finanţări, în timp ce 28% consideră credibilitatea instituţiei drept un factor esenţial.

“Condiţiile de creditare favorabile sunt extrem de importante pentru consumatori, ceea ce era de aşteptat. Consumatorii de astăzi sunt mult mai bine informaţi şi mult mai atenţi la detalii decât erau acum 10 ani. Ne desfăşurăm activitatea pe o piaţă competitivă, ceea ce are un efect benefic asupra modului în care oamenii pot obţine finanţare în condiţii din ce în ce mai favorabile”, a afirmat Gergana Staykova, Market Leader, Romania, TBI Bank.

Mai mult de 40% dintre respondenţi au declarat că au nevoie de o finanţare de până la 10.000 de lei, iar aproape 50% cred că vor achita integral creditul în maximum 3 ani.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: