Premierul Marcel Ciolacu: Plafonarea prețurilor la alimentele de bază se va prelungi

October 13, 2023
57 Views

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de guvern de joi că schema de plafonare a prețurilor pentru alimentele de bază se va prelungi cel puțin până la sfârșitul acestui an.
Ciolacu: Plafonarea prețurilor la alimentele de bază se va prelungu Foto: Inquam Photos
„Pentru că ieri am participat unei campanii numită „Cumpără românește”, vreau să îi fac o solicitare ministrului Agriculturii, Florin Barbu, aș dori ca săptămâna viitoare să vină cu propunerea despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse, ținând cont că vin sărbătorile de iarnă, la aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse românești. Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație, și una care va susține producătorii români”, a explicat șeful Executivului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern din data de 12 octombrie.

Conform datelor MADR, analiza preţurilor din supermarketuri evidenţiază faptul că scăderile substanţiale de preţ se înregistrează la produse cum ar fi: pâinea, uleiul şi cartofii, urmate de brânza telemea, mălai, făină albă şi zahăr.

Actul normativ vizează limitarea, pentru o perioadă de trei luni, a adaosurilor comerciale practicate în procesarea şi comercializarea unor produse alimentare esenţiale, cu scopul scăderii preţurilor pentru aceste categorii de produse şi, implicit, cu scopul creşterii puterii de cumpărare a populaţiei.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: