Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării (MCID) : Planul este ca in 2030 sa ajungem la 100% grad de digitalizare a serviciilor publice

România ar trebui să ajungă la 100% grad de digitalizare a serviciilor publice până în 2030, conform Busolei Digitale, a afirmat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării Bogdan Dumea, la conferinţa “Economia socială în era digitală”, eveniment organizat de Asociaţia Română pentru Smart City.

“Având în vedere că România, ca şi grad de digitalizare, dacă este să ne uităm la 2020, era undeva la 21%, acum a mai crescut. Planul este ca în 2030, conform Busolei Digitale, să ajungem la 100% grad de digitalizare a serviciilor publice. Şi în această perioadă, unul dintre cele mai importante subiecte pentru minister este inteligenţa artificială. Chiar acum două săptămâni am lansat Strategia naţională pentru inteligenţa artificială în consultare publică şi încă suntem în perioada în care aşteptăm feedback din partea tuturor stakehoderilor. Această tehnologie, bineînţeles, poate avea un impact semnificativ în această zonă de economie socială şi este o tehnologie care are un potenţial uriaş de a transforma toate zonele economiei. Poate contribui la dezvoltarea unei economii mai incluzive şi mai durabile”, a spus Dumea.

Potrivit acestuia, există şi provocări legate de utilizarea inteligenţei artificiale (AI) în economie şi în viaţa noastră de zi cu zi, iar una dintre cele mai mari este să ne asigurăm că această tehnologie este dezvoltată şi utilizată într-un mod responsabil şi etic.

…..

Leave A Comment