Prognoza meteo pe 2 săptămâni: când scăpăm de ciclonul polar. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă

October 10, 2023
64 Views

După frig și primele ninsori căzute la munte, vremea se îndreaptă. Meteorologii anunță că de la mijlocul săptămânii temperaturile vor crește accentuat. Până pe 22 octombrie, conform prognozei, vom mai avea parte de un episod de frig pătrunzător.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza valabilă în perioada 9-22 octombrie.
…..
Prognoza meteo Transilvania
Până în data de 14 octombrie vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor ajunge, în medie, până la 24…25 de grade şi se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Media minimelor va avea alternanţe în primele nopţi, când se va situa între 2 şi 5 grade, apoi va creşte treptat până în data de 17 octombrie, până la 7…9 grade. Vremea se va răcori ulterior, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 14 şi 16 grade, iar a minimelor între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 16 octombrie, anunţă ANM.
…..
Prognoza meteo la munte
Vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade şi minime în jurul a 0 grade. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 12 – 15 octombrie, când media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca la 16…17 grade, iar de asemenea şi în privinţa minimelor se va ajunge la o medie de 7…8 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua decade valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade.

Temporar vor fi precipitaţii slabe în 9 şi 10 octombrie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 17 octombrie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: