Consiliul Județean a finalizat asfaltarea DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău

Mai este necesară doar realizarea căii de rulare pe două poduri și racordarea acestora la drum

 

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, în lungime de 22,95 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unei investiții finanțate atât din fonduri europene cât și de la bugetul județului, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi.

Pentru completa finalizare a operațiunilor mai este necesară doar realizarea căii de rulare pe două poduri și racordarea acestora la drum. Momentan, pe aceste două poduri traficul rutier se desfășoară alternativ, pe o bandă de circulație.

Alin Tișepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem foarte aproape de finalizarea unei noi investiții rutiere majore. Reabilitarea și modernizarea acestui drum asigură o legătură utilă şi rapidă între drumurile naţionale DN1 şi DN1R şi, de asemenea, va înlesni traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor. Finalizarea proiectului este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a Clujului, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a acestui întreg areal.”

De o mare complexitate și amploare, operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului, pe toată lungimea sectorului, dar și de consolidare a trei porțiuni instabile de drum.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii, nu mai puțin de cinci din cele șapte poduri vizate sunt complet finalizate iar două sunt realizate în proporție de peste 80%.

De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și de realizare a timpanelor la podețe iar lucrările de semnalizare și marcaje rutiere au fost deja finalizate.

Leave A Comment