Ora de iarnă 2023. Când trecem la ora de iarnă?

 

Când trecem la ora de iarnă 2023? La sfârșitul lunii octombrie, se schimbă ora, se face trecerea la ora de iarnă, cunoscută drept și ora standard legală sau ora normală. România revine astfel la ora Europei de Est + 2 UTC. În fiecare an, oamenii își pun aceleași întrebări: când se schimbă ora? ceasurile se dau cu o oră înainte sau înapoi? Află din articolul de mai jos tot ce trebuie să știi despre ora de iarnă 2023 și cum ne influențează.

Trecerea la ora de iarnă în 2023. Când se schimbă ora?
Ca în fiecare toamnă, ora se va schimba și în 2023. Odată cu trecerea la ora de iarnă 2023 se va întuneca mai repede, zilele devenind mai scurte, iar nopțile mai lungi.

În ultima duminică din octombrie, ora de vară se va încheia. În noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, ceasurile se dau înapoi cu o oră, iar ora 4:00 devine ora 3:00. Ceasurile sunt schimbate din nou de la ora de vară la ora de iarnă. Astfel, ultima zi de duminică din luna octombrie va fi cea mai lungă din acest an, având 25 de ore.
Schimbarea la ora de iarnă 2023: se dă ora înainte sau înapoi?
Când se face trecerea la ora de iarnă, ceasul este setat înapoi cu o oră, adică de la 4:00 la 3:00. Schimbarea orei este o veste bună pentru cei care se trezesc târziu, deoarece noaptea devine cu o oră mai lungă.

Schimbarea la ora de iarnă poate avea însă un impact semnificativ asupra stării noastre de bine, iar în primele zile după trecerea la ora de iarnă 2023, mulți prezintă diverse simptome, precum nervozitate, insomnie sau oboseală.

Ora de iarnă 2023. De ce se schimba ora?
Fenomenul trecerii la ora de iarnă se bazează pe Convenția fusurilor orare, care stabilește că ceasurile arată același minut și secundă pentru fiecare punct de pe Pământ, cu diferențe de oră determinate de longitudinea geografică. Așadar, trecerea la ora de iarnă marchează începutul unei perioade în care zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă
Organismul se confruntă cu o nouă provocare, și anume, o perioadă mai lungă de timp în care va lipsi lumina naturală. De asemenea, modificarea orei poate să accentueze probleme celor care suferă de depresie și afecțiuni cardiace. Aceste schimbări necesită o perioadă de timp de adaptare. Pentru a depăși aceste stări, specialiștii în nutriție recomandă odihnă și o dietă bogată în fructe și legume, cu aport crescut de substanțe nutritive.
Cum ajutăm organismul să se adapteze la ora de iarnă 2023
Potrivit medicilor, este important ca în această perioadă să se consume fructe și legume care cresc imunitate. Astfel, e important să inclundem în alimentația fructe oleaginoase care sunt pline de vitamine și minerale și ne ajută să ne adăptam organismul la schimbări. Sunt alimente ideale în această perioadă pentru că asigură un nivel crescut de energie, pentru că au un aport nutriviti extraordinar și conțin uleiuri și grăsimi sănătoase.

Ce nu trebuie să-ți lipsească din alimentație
Iaurtul care contine fermenți vii (bacterii lactice) echilibrează digestia, întărește sistemul imunitar, curață organismul de substanțe toxice, reduce colesterolul, previne apariția cancerului de colon. Este o sursă principală de calciu, dar conține și vitamine din grupa B-urilor, indispensabile bunei funcționări a sistemului nervos.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: