Ministerul Cercetarii : 100.000 de romani vor beneficia de dezvoltarea competentelor digitale

October 4, 2023
90 Views

Un număr de 100.000 de români vor beneficia de dezvoltarea competenţelor digitale, ca urmare a unei investiţii de 16.788.220 euro din PNRR, a informat, marţi, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

“Copiii de astăzi învaţă de la vârste fragede să folosească instrumente digitale. Generaţia mea a crescut cu tehnologia. Însă, pentru mulţi dintre părinţii şi prietenii noştri era necesar să găsim soluţii pentru ca ei să beneficieze de avantajele erei digitale. Îmi doresc îi ajutăm pe cei de lângă noi să ţină pasul cu evoluţia fantastică a tehnologiei. Transformarea digitală nu înseamnă doar echipamente şi programe informatice, ci şi abilităţi de utilizare ale instrumentelor digitale. Am lansat în consultare ghidul pentru investiţia I17 Scheme de finanţare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale din cadrul componentei C7 “Transformarea digitală” din PNRR, în valoare de 16.788.220 euro”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

Investiţia are trei priorităţi: renovarea, inclusiv extinderea, precum şi echiparea cu calculatoare şi echipamente tehnice pentru 60 biblioteci rurale, municipale, judeţene sau orăşeneşti, ce vor fi transformate în huburi de dezvoltare a competenţelor digitale; schimbarea şi modernizarea echipamentelor informatice în 650 de biblioteci; dezvoltarea competenţelor de bază pentru 100.000 de români din comunităţi defavorizate. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: