Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre centrala Tarnita-Lapustesti : Suntem pe punctul de a finaliza caietul de sarcini; interesul pentru proiect este masiv

September 27, 2023
101 Views

Caietul de sarcini privind întocmirea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti este aproape finalizat, a afirmat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precizând că interesul investitorilor pentru proiect “este masiv”.

“S-a făcut o consultare de piaţă, suntem practic pe punctul de a finaliza caietul de sarcini. Săptămâna aceasta am setat un termen de a publica acest caiet de sarcini pentru studiul de fezabilitate, să avem un studiu de fezabilitate serios – şi peste maxim un an de zile să găsim un partener privat, doi parteneri privaţi, cu experienţă internaţională. Deja am fost abordaţi din Coreea de Sud, din Emirate, din Franţa, din Israel, din Statele Unite. Interesul pentru proiect este masiv. Îmi doresc ca SAPE (Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, n.r.), cea care gestionează acum acest proiect, împreună cu expertiza de la Hidroelectrica – deci participarea statului să rămână minoritară – să găsim formula unei companii de proiect cu doi-trei investitori privaţi strategici. Statul fiind minoritar, ne simplifică foarte mult viaţa din perspectiva procedurilor de licitaţie de atribuire, efortul asupra bugetului este mai mic şi categoric se asigură şi continuitatea proiectului”, a menţionat Sebastian Burduja, la conferinţa “Energia în priză” organizată de Ziarul Bursa.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: