Vremea începe să se răcească. Cât scad temperaturile și unde va fi cel mai frig? Prognoza meteo pe două săptămâni

September 26, 2023
157 Views

Vremea se menține mai caldă până la sfârșitul lunii și se va răcori după 1 octombrie, când își vor face apariția și ploile în aproape toate regiunile țării.

…..
Ploi răzlețe în Transilvania
În Transilvania, până în data de 1 octombrie, vremea se va menţine mult mai caldă decât normal în această perioadă a anului, cu precădere în primele zile, când abaterile faţă de mediile multianuale vor fi semnificative (de până la 6 – 8 grade).

Mediat regional, temperaturile maxime vor fi de 23 – 27 de grade, iar cele minime de 8 – 13 grade, cu valori mai mici, apropiate de normele perioadei, în unele nopţi în depresiunile din estul regiunii.

Ulterior, este estimată o răcorire a vremii, astfel că pot fi perioade cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice (18 – 21 de grade, ziua, şi 5 – 9 grade, noaptea, mediat regional), însă cu probabilitate mare valorile termice vor fi în general uşor peste norme.

În prima săptămână deficitul pluviometric va fi semnificativ şi nu vor fi condiţii de ploaie. După data de 1 octombrie, estimările indică posibilitatea ca în unele zile să plouă local.

…..
Între 12 și 20 de grade la munte

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, îndeosebi la altitudini de sub 1.400 de metri, iar pe crestele cele mai înalte, dar şi în depresiuni temperaturile nocturne vor fi mai apropiate de normele datei.

Astfel, în medie, valorile maxime vor fi de 12 – 20 de grade, iar minimele de la 5 până la 10 grade. O vreme mai răcoroasă, cu valori spre cele obişnuite în această perioadă din an, este estimată pentru primele zile de octombrie.

În prima săptămână ploile aproape vor lipsi, dar după 1 octombrie estimările prognostice indică pentru unele zile o probabilitate mai ridicată pentru ploi locale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: