O nouă companie aeriană va opera în premieră zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

September 13, 2023
221 Views

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță în premieră absolută noua oportunitate de călătorie a unei noi companii aeriene, Swiss International Air Lines, care va opera zboruri spre Zurich începând din sezonul de vară al anului 2024.

 

Începând din 28 martie 2024, compania aeriană Swiss International Air Lines va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașul Zurich, capitala turistică a Elveţiei. Zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale, în zilele de luni, joi şi duminică, iar biletele vor putea fi rezervate începând din 13 septembrie 2023, pe site-ul companiei aeriene www.swiss.com.

 

Noua destinaţie va asigura astfel şi zboruri de conexiune spre destinaţii intercontinentale, precum:

  • în fiecare luni şi duminică, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul Newark), Boston, São Paulo şi Bangkok;
  • în fiecare joi, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul JFK), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco şi Los Angeles.

 

Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, bine cunoscut ca centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale şi respectiv majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene cu sediul la Zurich. Denumit şi poarta Alpilor, Zurich este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă.

 

Aeroportul se află la 13 kilometri nord de centrul orașului Zurich și deservește zona metropolitană Zurich. Acest aeroport este tranzitat anual de peste 22 milioane de pasageri şi este de asemenea, principalul hub aerian pentru Swiss International Air Lines.

 

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj „Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă rută spre Zurich, anunţată în premieră absolută pentru anul 2024. Noua rută va deservi printre altele şi o importantă comunitate de români din Zurich care depășește 8.000 de persoane.”  

 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Stabilirea unor conexiuni aeriene între Cluj-Napoca și Zurich este un moment așteptat de mulți pasageri și suntem încântați de faptul că Aeroportul Internațional Cluj va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene, Swiss International Air Lines de a opera zboruri spre principala sa bază de operaţiuni din Zurich şi mai departe spre multe destinaţii din marile aeroporturi ale lumii, vor asigura astfel diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie.”

Leave A Comment