Secretul unei vieți îndelungate. Un cardiolog de 95 de ani dezvăluie ce trebuie să faci pentru a trăi mai mult

September 10, 2023
38 Views

Dieta, mișcarea și gândirea pozitivă sunt doar câteva dintre regulile de la care nu s-a abătut niciodată un cardiolog din Osaka, Japonia. Bătrânul i-a dezvăluit nepoatei sale cele 8 principii după care și-a trăit viața, ajungând la venerabila vârstă de 95 de ani.

Mika Cribbs, jurnalistă americană de la CNBC, a spus care sunt cele 8 reguli după care bunicul său și-a ghidat existența. Sunt principii non-negociabile pentru o viață lungă și fericită.

1. O plimbare dimineața devreme
Fostul medic cardiolog este foarte matinal. Se trezește înainte de ora 5 dimineața și iese la o plimbare zilnică. De obicei merge cam 30 de minute și face cel puțin 7.000 de pași înainte de a se întoarce acasă.

2. Exerciții fizice personalizate
După plimbarea sa, el urmează o rutină de antrenament personalizată. Începe prin întinderi și apoi face o serie de exerciții de forță și echilibru, relatează CNBC.

Exercițiile zilnice sunt alese în funcție de abilitățile și nevoile sale, pentru a se menține activ fără a-și suprasolicita corpul.

3. Evită izolarea socială
După ce termină antrenamentul, el scoate laptopul și se conectează pe Facebook și Instagram. Studiile au arătat că izolarea socială a persoanelor în vârstă duce la rate ridicate de singurătate, în special în rândul bărbaților mai în vârstă.

4. Scrie pe blog
Începând din 2014, el petrece câteva minute aproape în fiecare zi scriind gândurile, experiențele și concluziile sale pe un blog. A adunat până acum peste 1.000 de articole.

5. Pictează
Cardiologul japonez este un pictor pasionat. În fiecare zi își desenează autoportretul. Pe măsură ce conturează fiecare linie, umbre și detalii cu atenție, folosește timpul pentru a se cunoaște mai bine.

6. Grădinăritul, noua sa abilitate
În timpul pandemiei, bărbatul a început să practice grădinăritul după ce a fost inspirat de florile și plantele pe care le-a văzut în plimbările sale. Nu este niciodată prea târziu să înveți abilități noi.

7. Un pui de somn de câte ori simte nevoia
După exercițiile fizice, cardiologul se asigură că se oprește pentru un pui de somn de mai multe ori pe zi pentru a-și menține energia.

De obicei, își face prima siestă de jumătate de oră dimineața, în jurul orei 8 sau 9 dimineața, și adesea adoarme din nou după-amiază în timp ce citește.

8. Alege mâncare care îi face plăcere
Fiind o persoană foarte activă, bătrânul preferă să se bucure de fiecare plăcere a vieții, inclusive mâncatul. De aceea, la masă alege mâncărurile sale preferate: carne roșie, brânzeturi și vinuri fine. Totul cu moderație, însă.

“În timp ce normele occidentale ar putea eticheta unele dintre alegerile sale alimentare ca fiind nesănătoase, bunăstarea lui excepțională la 95 de ani este o dovadă a faptului că mulți factori diferiți contribuie la longevitate, iar echilibrul este poate cel mai important.

În Japonia, avem un concept numit „ikigai” sau „simțul scopului”. Nu există un singur set precis de reguli pentru sănătate și fericire. Cel mai important lucru este să afli cum arată scopul tău și, la fel ca bunicul meu, să urmezi acea cale cu grijă, intenție și bucurie”, spune Mika Cribbs.

Leave A Comment

%d bloggers like this: