Alimente care ne dau energie şi întăresc imunitatea. Ce trebuie să mănânci toamna ca să nu te îmbolnăveşti

September 3, 2023
120 Views

Trecerea de la anotimpul cald la cel rece poate crea probleme unora dintre noi. O dietă echilibrată, cu fructe și legume din belșug, ne poate ajuta să facem față acestei tranziții, alungând stările de oboseală și întârind sistemul imunitar.
Există o listă cu 8 alimente care te vor face plin de energie și vor proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi.

1. Legume cu frunze verzi, închise la culoare
Spanacul, kale și rucola, toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în nutrienți esențiali, precum vitamina A, vitamina C, fier și calciu. Acestea ajută întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor. Legumele mai închise la culoare conțin adesea cantități mai mari de antioxidanți, care pot proteja celulele împotriva stresului oxidativ, scrie dcmedical.ro.

2. Perele, strugurii și prunele, bogate în fibre
Fructele de toamnă, cum ar fi merele, perele, strugurii și prunele, sunt bogate în fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la menținerea digestiei sănătoase și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi.

3. Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut
Cartofii dulci, care au un indice glicemic scăzut, sunt o alegere perfectă toamna. Aceștia sunt bogati în vitamina A, fibre și potasiu. Vitamina A ajută la menținerea în starea optimă de vederii a pielii, iar fibrele pot ajuta la menținerea unei digestii regulate.

4. Dovleacul menține vederea sănătoasă
Dovleacul este ideal de consumat toamna. Bogat în vitamina A și betacaroten, dovleacul poate contribui la menținerea sănătății pielii și la îmbunătățirea vederii. Acesta poate fi folosit în diverse rețete, de la supe și până la plăcinte sănătoase.

5. Nucile și semințele, sursă de grăsimi sănătoase

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: