Prognoza meteo pe 2 săptămâni: când vine toamna cu adevărat. Unde se schimbă vremea radical, cum va fi pe litoral

August 22, 2023
80 Views

După valul de aer tropical care a topit România, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcorire a vremii, iar în unele regiuni vor apărea ploile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 21 august-3 septembrie.
…..
Scad temperaturile în Transilvania
În Transilvania, până pe 27 august vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime ce se vor situa în preajma mediei de 31 de grade. Apoi se va răci accentuat, maximele coborând spre 26 de grade. Regimul termic nocturn va fi relativ constant în prima săptămână, cu 16 grade în medie, dar va marca o scădere treptata până la o medie de 12 grade din data de 31 august. Averse și descărcări electrice vor fi posibile în fiecare după-amiază, dar probabilitatea ca acestea să devină mai extinse, va crește din 27 august.
…..
Frig noaptea la munte
La munte, valorile termice vor scădea treptat după data de 27 august, însă până atunci se vor situa peste normele caracteristice perioadei. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii de la 22 la 16 grade, iar cele minime de la 14 la 10 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în cursul după-amiezilor, însă probabilitatea ca acestea să se manifeste pe areale mai largi, va fi mai ridicată în 23 și 24 august și din nou după 27 august, a precizat Administrația Națională de Meteorologie

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: