Nutriționist: Aceste fructe te ajută să slăbești

July 20, 2023
56 Views

Care sunt fructele care pot fi consumate în cure de slăbire, se întreabă mulți dintre cei care doresc să slăbească, mai ales dacă aleg variantele de pierderea în greutate într-un mod sănătos și durabil.

Deși știm că toate fructele sunt bune pentru noi, se dovedește că unele sunt mai bune decât altele atunci când vine vorba de a rămâne sătul și de a învinge poftele.

Pline de nutrienți precum vitamina C, vitamina E, fibre, potasiu și acid folic, fructele sunt una dintre cele mai bune gustări pentru micul dejun și ingrediente pentru a ne menține sănătoși și în mișcare. Dar mulți nu știu că fructele pot fi, de asemenea, esențiale într-o călătorie sănătoasă de pierdere în greutate, ajutându-ne să ne menținem mai sătui pentru mai mult timp și ca înlocuitor pentru alimentele bogate în zahăr, calorii și grăsimi saturate.
De la pulpă plină de fibre până la conținutul de apă hidratantă, fructele vă pot ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să pierdeți în greutate fără a ține dietă în mod tradițional. Iată explicațiile nutriționistului, legate de cele mai bune alegeri pe care le poți face în priovința fructelor.

Ajută la slăbire?
Consumul de fructe ca parte a unei diete variate și echilibrate poate fi cu adevărat benefic dacă încerci să slăbești, spune nutriționistul Eli Brecher pentru Yahoo Health. „Împreună cu conținutul ridicat de apă al fructelor, fibrele le fac sățioase, ceea ce poate ajuta în curele de slăbire”, explică ea. „Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a satisface pofta de dulciuri, înlocuind produse cu mai multe calorii”.

Cel puțin în stadiile incipiente, pierderea în greutate înseamnă încercarea de a menține numărul de calorii pe care le consumați în fiecare zi mai mic decât numărul de calorii pe care le ardeți – cunoscut sub numele de deficit de calorii. A fi capabil să faci acest schimb conștient și a fi sătul timp de mai multe ore înseamnă că ai mai puține șanse să consumi alimente mai bogate în calorii și grăsimi saturate, reducând aportul total de calorii pentru ziua respectivă.

„Un studiu realizat de Facultatea de Medicină a Universității Chonbuk a constatat că adulții supraponderali sau obezi care au mâncat mai multe fructe au experimentat o scădere în greutate mai mare decât cei care nu au făcut-o”, subliniază Brecher, datorită tuturor beneficiilor pe care le pot oferi.

Dar care este cel mai bun fruct pentru pierderea în greutate din care să alegi? Desigur, orice fruct este un plus pentru dieta ta, dar acestea sunt cele care oferă beneficii suplimentare

Fructe de pădure
Afinele sau alte fructe de pădure adaugate în terci sau ovăz te ajuta să reziști până la ora prânzului, spune Brecher. „Sunt foarte bogate în fibre și foarte sărace în zahăr și calorii”, explică ea.

În plus, vin cu o mulțime de alte beneficii. „Consumul regulat de fructe de pădure poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale și a inflamației, toate acestea putând fi benefice pentru cei care doresc să slăbească”, adaugă ea, subliniind cercetările de la Universitatea din Maine. Adăugarea fructelor de pădure la iaurt cu un strop de pudră de proteine le va face, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente bogate în proteine și puține calorii.

Ananasul
Ananasul ajută activ la pierderea în greutate, deoarece ajuta la digestie, reducând șansa de balonare inconfortabilă.

„Ananasul este dulce, dar acidulat și conține o enzimă numită bromelaină, care susține o digestie sănătoasă prin descompunerea moleculelor de proteine și prin promovarea absorbției nutrienților”, spune Brecher.

Merele

…..

Foto : shutterstock.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: