Inteligența artificială nu va înlocui angajații, ci va crea meserii noi. Ce spun reprezentanții companiilor IT

June 27, 2023
45 Views

Viitorul IT-ului este strâns legat de dezvoltarea inteligenței artificiale, spun specialiștii. Marile companii au început să investească în această nouă tehnologie care îi ajută și pe angajați să aibă rezultate mai bune.
Aceștia nu vor fi însă înlocuiți de inteligența artificială, dar există posibilitatea ca unele meserii să dispară și să apară altele noi.

Totuși, experții spun că cei care folosesc inteligența artificială trebuie să verifice orice informație, și să fie atenți să nu dezinformeze.

Șerban are 25 de ani, lucrează de 5 ani în domeniul tehnologiei ca inginer software și povestește ca a ajuns să folosească inteligența artificială în fiecare zi.

Șerban Osma, angajatul unei companii de IT: „Pe noi, inteligența asta artificială ne ajută să obținem mai multe informații. De cele mai multe ori ar trebui să verifici această informație.

Și marile companii au început să investească în inteligența artificială. Locurile de muncă nu vor fi însă înlocuite de această tehnologie a viitorului, spun reprezentanții companiilor de IT. Chiar dacă vor dispărea unele locuri de muncă, se vor creea altele noi.

…..

Și Uniunea Europeană vrea să limiteze folosirea inteligenței artificiale astfel încât să nu reprezinte un risc pentru umanitate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: