Munca flexibilă, în top 3 beneficii extrasalariale cerute in 2023 de angajati, după asigurare medicală şi tichete de masă (studiu)

June 14, 2023
75 Views

Munca flexibilă se află în top 3 beneficii extrasalariale, după asigurarea medicală şi tichete de masă, oferite de angajatori şi căutate de angajaţii şi candidaţii de pe piaţă, potrivit unui studiu de specialitate realizat în rândul a 50 de companii din România şi America Latină.

Piaţa muncii, după pandemia de Covid-19, se bazează din ce în ce mai mult pe ideea de flexibilitate, iar acest lucru se reflectă şi la nivelul beneficiilor extrasalariale pe care şi le doresc angajaţii, relevă un studiu realizat de startup-ul Pluria. Astfel, se observă o creştere semnificativă a procentului angajaţilor şi candidaţilor care solicită companiilor să introducă un sistem de muncă flexibil.

La nivelul anului 2023, munca flexibilă se află deja în top 3 beneficii oferite de companii, dar, potrivit studiului, încă 18% dintre angajaţi a solicitat un program de muncă flexibil, în timp ce doar 11% dintre ei au vrut să lucreze de acasă şi 4% în sistem hibrid.

Aceste cifre cresc şi mai mult atunci când sunt luate în considerare preferinţele candidaţilor în cadrul interviurilor. Astfel, 29% dintre repondenţi vor un program de lucru flexibil, 24% asigurare medicală şi 13% îşi doresc zile suplimentare de concediu.

Tot la capitolul beneficii dorite de angajaţi se pot menţiona abonamentele la sală, preferate de 15% dintre repondenţi, şi zilele suplimentare de vacanţă, 13% dintre angajaţi optând pentru această variantă.

“Priorităţile angajaţilor s-au schimbat considerabil în perioada pandemiei, iar efectele sunt de lungă durată. Munca în sistem flexibil a devenit un criteriu esenţial de selecţie pentru angajaţi, iar companiile au fost nevoite să-şi adapteze pachetul de beneficii pentru a rămâne competitive. Spre exemplu, 33% dintre cele 50 de companii vizate de studiul Pluria au implementat deja un sistem de lucru flexibil”, explică Gabriela Drăghia, cofondator Pluria.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: