Peste 40% dintre candidatii care au aplicat pentru un loc de munca aleg ofertele ce afiseaza salariul (sondaj)

June 12, 2023
104 Views

Peste 40% din totalul aplicărilor pentru un loc de muncă au fost către oferte care afişează salariul, în ultimul trimestru al acestui an, arată datele centralizate de o platformă de recrutare online.

Conform unui sondaj BestJobs, candidaţii aplică preponderent pentru joburi din domenii care s-au dovedit rezistente în faţa crizelor, precum cele din Vânzări, Contabilitate, Inginerie, IT şi Producţie/Logistică.

Patru din zece (40%) din totalul aplicărilor au vizat locuri de muncă în care angajatorii afişează oferta salarială.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, candidaţii se orientează către acelea care au dovedit de-a lungul timpului că rezistă în condiţii economice nefavorabile. Raportat la platforma de recrutare BestJobs, domeniile cu cele mai multe aplicări sunt cele care caută constant candidaţi, având un număr mare de oferte şi care oferă creşteri salariale de la un an la altul.

Astfel, principalul domeniu care a dovedit stabilitate în ultimii ani este cel al Vânzărilor, care are şi cea mai mare ofertă de joburi în fiecare lună, şi unde candidaţii se pot angaja pe salarii între 400 şi 600 de euro/lună ca lucrător comercial, sau pe 1.400 – 1.800 euro net/lună, pe poziţii de Management.

…..

Leave A Comment