Joburi 2023: Vânzări, inginerie, IT, domeniile preferate de angajații români. Ce salarii oferă firmele

June 12, 2023
88 Views

Stabilitatea locului de muncă a devenit din ce în ce mai importantă pentru angajații români, potrivit unei platforme de recrutare online, care mai arată că aceștia aplică în primul rând la anunțuri de joburi cu salariul afișat și din domenii mai rezistente la crize.

În ultimul trimestru din 2023, peste 40% din totalul aplicărilor au mers către joburi care afișează oferta salarială, potrivit bestjobs. Angajații români se orientează către domeniile care au rezistat în condiții economice nefavorabile. Domeniile cu cele mai multe aplicări sunt cele care caută constant candidați, având un număr mare de oferte și care oferă creșteri salariale de la un an la altul.

Domeniul vânzărilor este pe primul loc în topul locurilor de muncă stabile și are și cea mai mare ofertă de joburi în fiecare lună. Firmele din acest sector oferă salarii între 400 și 600 de euro lunar, ca lucrător comercial sau pe 1.400 – 1.800 euro net lunar, pe poziții de management.

În contabilitate, salariile nete sunt între 800 și 1.100 euro lunar pentru poziții de contabili sau consultanți financiari și ajung la 2.000 de euro, pentru rolurile de experți contabili.

Candidații din inginerie pot obține între 1.200 și 1.800 de euro lunar, în funcție de specializare și nivelul de experiență, fiind depășiți de cei din IT, pentru care salariile medii sunt în jurul valorii de 3.000 de euro, cu o variație semnificativă în funcție de anii de experiență și de competențele acumulate.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: