Se anunță vouchere pentru populație, să-și cumpere panouri solare din fonduri europene

May 28, 2023
83 Views

Ministrul fondurilor europene a anunțat că a agreat cu Comisia Europeană alocarea de fonduri europene pentru vouchere destinate populației, să-și cumpere panouri solare pentru a face economii la energie în locuințe, însă, pe partea de companii, un director a recunoscut că sunt întârzieri la schema de finanțare C6, componenta de energie regenerabilă pentru firme, din cadrul PNRR.

Boloș s-a dus la Bruxelles pentru renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unul dintre subiecte fiind introducerea pachetului RePowerEU de 1,4 miliarde de euro pentru România.

„Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile. Transmit pe această cale și o informație în premieră: în urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU un proiect pilot de irigații care să includă panouri solare flotante și investiții în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale” – a scris Boloș, pe Facebook.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: