Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit astăzi, pentru a 12-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, cu 1 lună mai devreme comparativ cu anul 2022 și cu 1 săptămână mai repede decât în ​​anul 2019. Atingerea primului milion de pasageri înregistrat, în prima jumătate a anului 2023, are un reper deosebit de important pentru aeroport dar și pentru regiunea pe care o merită.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit de păşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un calendaristic a fost în luna decembrie a anului 2010, iar atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate. de a marca realizarea și excelența operațiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii și partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezența reprezentanților aeroportului și ai companiilor aeriene, reprezentanților autorităților locale și mass-media.

 

Domnul Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Atingerea pragului de 1 milion de pasageri este o realizare deosebit de importantă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, care nu aduce și în acest an, un motiv de mândrie și o. nouă dovadă a faptului că aeroportul se află într-o continuă evoluție. Este evident că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Cluj pentru creșterea conectivității regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune România și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din.”

 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj,  a transmis următoarea : „Aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion este deja un eveniment simbol al Aeroportului Internațional Cluj pe care îl celebrăm cu entuziasm în fiecare primăvară. Ne bucurăm că anul acesta sărbătorim mai devreme decât în ​​anul 2022 și chiar mai devreme decât în ​​anul 2019, consider cel mai bun în istoria aeroportului. Depășirea acestui prag semnificativ de pasageri este o dovadă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru făcând posibilă această aniversare și suntem încrezători că până la finalul anului vom depăși pentru prima dată în istoria aeroportului clujean pragul de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un calendaristic.”

 

 

 

Doamna Monica Dobruțchi, Marketing Manager, Lufthansa Group Romania,  a prezentat acest eveniment a declarat: Doresc să felicit Aeroportul International Cluj, în numele Lufthansa Group, pentru performanța atinsă astăzi. Prin eforturile noastre comune, vom continua să ofere câte mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri care au grijă de călătoresc din Cluj-Napoca către Frankfurt sau Munich, atât în ​​scopuri turistice cât și de afaceri. Suntem în stare să sărbătorim împreună cu această naștere simbolică de 1 milion de pasageri pe Aeroportul Internațional Cluj. Lufthansa va continua să ofere până la 25 de călători săptămânale cu plecare din Cluj-Napoca, cu legături optime de zbor pentru mai mult de 300 de destinații din rețeaua de zbor a Lufthansa Group .

 

Evenimentul a adus în primul plan marcale Lufthansa spre Munchen și Frankfurt-Main,

consolidand astfel legătura aeriană între Transilvania și Germania, și mai departe către multe destinatii europene și internaționale.

 

Compania aeriană Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume și este de asemenea membru co-fondator al Star Alliance, cea mai veche și cea mai mare alianță internațională din lume, înființată în 1997. În prezent, Lufthansa operează din/către. 218 aeroporturi din 73 tari.

Primele Munchen Lufthansa spre a debuta în anul 2008 de pe Aeroportul Internațional Cluj, iar de atunci se bucură de un real succes. De asemenea, din anul 2017 au fost introduse pe aeroportul clujean și să conducă spre Frankfurt-Main, cel mai mare hub aerian al companiei Lufthansa. România a fost întotdeauna o piață importantă pentru Lufthansa Group, motiv pentru care operatorul aerian merită această piață de peste 55 de ani.

 

Rețeaua de rută a Aeroportului Internațional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații reglementate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și o varietate de vehicule charter spre cele mai importante destinații turistice.

Leave A Comment

%d bloggers like this: