UBB, cofondator al Rețelei Universităților celor Trei Mări (3SUN)

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a participat, alături de alte douăsprezece instituții de învățământ superior și cercetare prestigioase din Europa Centrală și de Est, la Lublin (Polonia), la constituirea Rețelei Universităților celor Trei Mări (3SeasUniversitiesNetwork – 3SUN).

Axată pe cooperarea în domenii de interes comun, precum consolidarea rezilienței sociale, economice, politice și culturale a statelor și societăților din regiune în contextul multiplicării și amplificării amenințărilor hibride, 3SUN reprezintă principala structură academică prin care este concretizată Inițiativa Celor Trei Mări (https://3seas.eu/), un mecanism de cooperare avansată în cadrul Uniunii Europene, conceput de șefii de state și de guverne din regiunea lărgită care unește Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică.

Așa cum spuneam când am inițiat construirea Bazei Academice UBB de la Neptun, UBB nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mări (I3M)”, mai ales în domeniile strategice legate de digitalizare și energie (dar și multe altele). Mă bucur că efortul nostru academic va fi unul coordonat cu cel al altor universități din această arie, reunite de acum în Rețeaua Universităților celor Trei Mări (3SUN). Invit și alte universități din România să se alăture acestei noi inițiative”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Leave A Comment

%d bloggers like this: