Ce suc, consumat zilnic, îți poate reduce riscul de inflamație și boli de inimă?

May 13, 2023
176 Views

Consumul zilnic de suc de portocale poate aduce beneficii sănătății inimii datorită unui puternic antioxidant pe care îl conține.

Potrivit The Healthy, se dovedește că un consum de suc de portocale, precum și de alte sucuri de citrice îți pot aduce beneficii în mai multe moduri decât cunoști.

Dieteticienii spun că datorită hesperidinei, un antioxidant care se găsește în citrice precum portocalele, consumul de suc de portocale poate reduce riscul de boli de inimă, poate îmbunătăți sănătatea sanguină și poate reduce inflamația cronică.

Ce este hesperidina?
„Hesperidina este un flavonoid care se găsește în citrice. Ca antioxidant, ajută la protejarea celulelor de deteriorarea oxidativă care poate duce la boli de inimă. Poate fi protector împotriva inflamației și a bolilor de inimă.”, spune dr. Lisa Young, autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim”.

Hesperidina este „un pigment vegetal cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii”, adaugă dr. Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook. „Se găsește în principal în citrice precum portocale, lămâie, grapefruit și mandarine, precum și în sucurile lor. Acest lucru este important pentru că antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot provoca deteriorarea celulelor.”

Ce beneficii oferă hesperidina sănătății inimii?
Potrivit dr. Lauren Manaker, consultant în nutriție organică, consumul de suc de citrice, cum ar fi sucul de portocale, a fost legat de un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral ischemic.

„El conține compuși vegetali, cum ar fi flavonoidele, care pot fi asociați cu rezultate pozitive pentru sănătatea inimii”, spune Manaker. „Flavonoidele specifice [cum ar fi] hesperidina … au fost legate de rezultate precum o reducere a evenimentelor cardiovasculare, o reducere a riscului de accident vascular cerebral atât pentru bărbați, cât și pentru femei și un risc redus de boală coronariană la femeile aflate în postmenopauză.”

…..

Leave A Comment