Aproape trei sferturi (73%) dintre companii prioritizează inteligenţa artificială în detrimentul tuturor celorlalte investiţii digitale (studiu)

May 12, 2023
117 Views

Aproape trei sferturi (73%) dintre companii prioritizează inteligenţa artificială în detrimentul tuturor celorlalte investiţii digitale cu obiectivul imediat de îmbunătăţire a rezilienţei operaţionale într-un context fără precedent, conform unui studiu realizat de o companie globală de servicii profesionale.

Raportul Reinventing Enterprise Operations a constatat că 90% dintre liderii de afaceri aplică inteligenţa artificială pentru a aborda aspecte ale rezilienţei operaţionale, care acoperă activităţile bazate pe date, cum ar fi finanţele (89%) şi lanţul de aprovizionare (88%), până la experimentarea cu inteligenţa artificială generativă.

În cadrul studiului realizat de Accenture, organizaţiile au fost evaluate pe baza a şase indicatori de maturitate operaţională: inteligenţă artificială, date, procese, talente, colaborare şi experienţa părţilor interesate. Deşi doar câteva companii (9%) au atins maturitatea pe toate planurile, cele care au reuşit au înregistrat în medie marje operaţionale de 1,4 ori mai mari decât cele ale concurenţilor, şi, în acelaşi timp, a generat inovare cu 42% mai rapidă, un grad de sustenabilitate mai ridicat cu 34% şi scoruri de satisfacţie cu 30% mai mari.

“Toţi directorii executivi sunt presaţi să se digitalizeze mai repede, să pună mai multă rezilienţă în afaceri şi să găsească noi căi de creştere. Investiţiile corecte în tehnologie, în timp ce se promovează talentele, datele şi procesele, sunt cele care conduc la o nouă frontieră a performanţei”, a declarat Yusuf Tayob, director executiv al grupului Accenture Operations.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: