Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Sport. Au fost enunțate 70 de obiective strategice, care trebuie implementate în decurs de 10 ani

May 11, 2023
63 Views

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, “Strategia Naţională pentru Sport 2023-2032″, proiect iniţiat de Ministerul Sportului, care poziţionează sportul ca prioritate naţională şi stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore pentru următorul deceniu.

Ziua de astăzi este una istorică pentru sportul românesc, un punct de referinţă care îi va determina viitorul într-o manieră profund reformatoare. Strategia Naţională pentru Sport a fost aprobată de Guvernul României şi aş vrea să mulţumesc încă o dată pentru sprijinul guvernamental primit de-a lungul acestui întreg proces! Strategia Naţională pentru Sport este reţeta de succes care stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore ale sportului românesc până în anul 2032. Poate că nu vom ajunge niciodată în situaţia de a avea bugete similare unor ţări precum Australia, Marea Britanie, Franţa sau Statele Unite, însă cu un sistem decent, simplu, pe înţelesul tuturor, vom putea fi iarăşi competitivi. Milioanele altor state sunt, la noi, în valoarea copiilor noştri. Pentru istoria sa în sportul mondial, România merită un sistem prin care să putem redeveni competitivi. Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Iolanda Balaş, Lia Manoliu, Gabriela Szabo, Ilie Năstase, David Popovici sunt legende care ne-au demonstrat că se poate. Prin rezultatele sale în sport, România va fi o ţară respectată şi apreciată”, a declarat ministrul Sportului, Eduard Novak, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

“Strategia Naţională pentru Sport 2022-2032 reprezintă documentul cadru care stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore, având ca funcţie principală direcţionarea şi coagularea tuturor eforturilor, resurselor şi acţiunilor întreprinse într-o direcţie coerentă, care să poziţioneze sportul ca o prioritate naţională. Factorii strategici cheie, respectiv pilonii de dezvoltare ai Strategiei Naţionale pentru Sport, sunt sportul comunitar, sportul în educaţie şi sportul de performanţă”, precizează sursa citată.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: