Remedii naturiste pentru pneumonie

April 30, 2023
104 Views

Pneumonia este o afecțiune pulmonară cauzată de infecția cu virusuri, bacterii sau fungi. Cele mai frecvente pneumonii în rândul adulților sunt cele de natură bacteriană. Această afecțiune poate fi tratată cu ușurință, însă dacă este neglijată, riscul de complicații este foarte mare.

Alveolele pulmonare sunt inflamate din cauza pneumoniei, dar și pline de lichid, ceea ce îngreunează respiratul și provoacă accese de tuse violente. În funcție de tipul de pneumonie cu care este diagnosticat pacientul, medicul recomandă un anumit tratament medicamentos. Antibioticele sunt recomandate în caz de pneumonie bacteriană. Medicamentele și siropurile expectorante și antitusive, precum și antiinflamatoarele, pot fi de asemenea recomandate pacienților care suferă de pneumonie.
În caz de febră, ia medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS, cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul) sau acetaminofenul. NU administra acid acetilsalicilic copiilor sub 12 ani, din cauza riscului de sindrom Raynaud.

Este important să iei tratamentul așa cum ți-a prescris medicul, chiar dacă după câteva zile începi să te simți mai bine. Dacă oprești tratamentul, riști ca infecția să reapară și crește riscul ca germenii să fie rezistenți la tratament în viitor.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, pacientul poate folosi și remedii naturiste, care sporesc eficacitatea medicamentelor și accelerează procesul de vindecare, ameliorând totodată simptomele resimțite.

Atenție! Pe durata îmbolnăvirii, nu renunța la tratamentul recomandat de medic. Remediile de mai jos au ca scop ușurarea disconfortului, în niciun caz nu pot vindeca singure pneumonia.

Deși niciun tratament la domiciliu nu este un remediu peste noapte pentru pneumonie, există o mulțime de modalități de a ajuta la ușurarea disconfortului și, potențial, de a accelera procesul de recuperare. Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când ai pneumonie este descompunerea mucusului.

Ce remedii naturiste pot fi folosite în tratarea pneumoniei

Ceaiul de fenicul
Ceaiul preparat din semințe de fenicul ajută la curățarea mucusului de la nivelul căilor respiratorii, care îngreunează respirația și accentuează tusea. Acesta poate reduce și temperatura corpului, fapt important în cazul pacienților care au febră.

Gargară cu apă salină
Gargară cu apă călduță, în care ai dizolvat puțină sare, va curăța mucusul de la nivelul gâtului, calmând totodată și iritația din gât.

Ceai de turmeric
Prepară o ceașcă de ceai de turmeric, care are proprietăți antiinflamatoare și calmează durerile, mai ales pe cele resimțite în piept de către pacienții cu pneumonie. Poți prepara acest ceai fierbând 1 linguriță de turmeric într-un ibric cu apă. După 10 minute, strecoară ceaiul și consumă-l înainte să se răcească.

Ceai de mentă
Un alt ceai recomandat pacienților care suferă de pneumonie este cel de mentă. Menta are un efect calmant asupra tractului respirator superior, ameliorând astfel simptomele cauzate de pneumonie.

Inhalații
Inhalațiile cu aer călduț vor dilata căile respiratorii, ajutând pacientul să respire mai bine. Fă inalații cu aburi deasupra unei oale cu apă fierbinte ori în baie, după ce ai umplut cada cu apă la o temperatură crescută.

Ulei de oregano
Uleiul esențial de oregano are proprietăți antivirale, antibacteriene, dar și antifungice, care pot fi de mare ajutor pacientului diagnosticat cu pneumonie.

Ceai de ghimbir
Ghimbirul stimulează eliminarea toxinelor din organism, are efecte antiinflamatoare și calmează totodată spasmele. Poți prepara un ceai de ghimbir pe care să îl consumi călduț – acesta va ameliora durerile resimțite în zona pieptului sau în spate.

Baie cu apă călduță
Baia în cada plină cu apă călduță va ajuta pacientul cu pneumonie să scadă temperatura corpului, atunci când are febră. E foarte importantă și hidratarea în caz de febră, așa că pacientul trebuie să consume cât mai multe lichide, fie că vorbim despre apă, ceaiuri sau supe.

Alte recomandări de preț în caz de pneumonie

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: