Autorizaţia de construire a Spitalului Regional Cluj, a cărui construcție trebuia să înceapă acum 6 ani, a fost semnată: „România construiește spitale!”

April 29, 2023
106 Views

Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată, anunță Ministerul Sănătății. Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj ar urma să aibă 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta, iar Ministerul Sănătății estimează că vor fi finalizate în anul 2027.

„Pentru buna desfășurare a proiectelor spitalelor regionale, începând cu obținerea autorizațiilor și terminând cu planificarea resurselor umane necesare, Ministerul Sănătății a organizat grupuri tehnice de lucru din care fac parte reprezentanții Consiliului Județean, ai Primăriei, Direcției de Sănătate Publică și ai Universităților de Medicină și Farmacie. România construiește spitale!”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Construcția celor 3 spitale regionale – Iași, Cluj și Craiova – ar fi trebuit să înceapă acum 6 ani, în 2017.

Leave A Comment