Cum faci diferența dintre un atac de panică și un atac de cord

April 27, 2023
86 Views

Un expert explică ce semne diferențiază cele două evenimente nefericite de sănătate și îți oferă indicii pentru ca, în situația în care te confrunți cu cu o situați elimită să poți lua deciziile potrivite.

Simptomele apar rapid: simți că ți se încordează pieptul, ritmul cardiac crește vertiginos și începi să transpiri, scrie Clinica Cleveland.

Este un scenariu alarmant, iar mintea încearcă să-și dea seama ce se întâmplă. Este un atac de cord? Sau este un atac de panică? De multe ori poate fi dificil să faci diferența, mai ales dacă nu ai avut niciuna, nici alta și asta nu face decât să agraveze starea de confuzie și stres.

Ambele evenimente sunt grave și este important să recunoști cu care dintre ele te confrunți, astfel încât să poți beneficia de un tratament adecvat. Cardiologul Mistyann-Blue Miller, de la Clinica Celveland explică ce au în comun la nivel de simptome aceste două afecțiuni și ce este diferit.

Care sunt simptomele unui atac de cord?
Un atac de cord este atunci când o parte din inimă nu primește suficient sânge. Acest lucru se întâmplă de obicei, deoarece o arteră care furnizează sânge către inimă este blocată. Simptomele comune ale atacului de cord includ: durere în piept sau presiune, inimă care bate rapid, senzație de amețeală sau de leșin, transpirație, inclusiv transpirații reci, durere sau disconfort în partea superioară a corpului, cum ar fi maxilarul, gâtul, brațele, umerii sau spatele, dificultăți de respirație, greață sau vărsături, sentimentul de moarte iminentă.

Un atac de cord poate pune viața în pericol, așa că nu aștepta să vezi dacă simptomele dispar. Caută imediat asistență medicală dacă ai semne de atac de cord.

Care sunt simptomele unui atac de panică?
Un atac de panică este un atac brusc de frică sau anxietate copleșitoare. Atacurile de panică nu pun viața în pericol, dar interferează cu calitatea vieții și bunăstarea mentală. Persoanele care au atacuri de panică regulate sau frecvente pot avea o tulburare de panică, un tip de tulburare de anxietate. Dar un atac de panică izolat se poate întâmpla oricui, chiar și fără un diagnostic de tulburare de panică.

Simptomele unui atac de panică includ:

· Sentimente bruște de anxietate și frică puternice.

· Dureri în piept.

· Probleme de respirație.

· Sentimentul de moarte iminentă.

· Inimă care bate foarte puternic.

· Transpiraţie.

· Tremor.

· Slăbiciune sau amețeli.

· Dureri de stomac sau greață.

Diferența dintre un atac de panică și un atac de cord

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: