Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

April 25, 2023
129 Views

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, iar ploile vor fi mai frecvente în intervalul 24-26 aprilie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 24 aprilie-7 mai. Probabilitatea de ploi la nivelul întregii țări va fi ridicată și în jurul datei de 1 mai.

…..

Vremea în Transilvania

În prima zi a intervalului, temperaturile vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 17… 18 grade Celsius. Ulterior, vremea se va răci treptat, iar în zilele de 26 și 27 aprilie, maximele vor atinge în jur de 13 grade Celsius. Deși vor mai fi fluctuații ale temperaturilor, media maximelor va fi în general de 16…17 grade Celsius, cu posibile creșteri spre finalul intervalului.
Temperaturile minime vor avea o medie între 4 și 6 grade, dar în zilele de 28 și 29 aprilie, acestea vor fi estimate la 1… 2 grade Celsius, chiar mai scăzute, ajungând ușor la valori negative (-3…-2 grade Celsius) în zonele depresionare.
Se prognozează ploi în perioada 24-26 aprilie, cu cantități semnificative în timpul zilelor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie). Probabilitatea de precipitații va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

……

La munte

În primele zile, se va înregistra o scădere a valorilor termice diurne, cu o medie regională de 8 grade Celsius în prima zi, până la 4 grade Celsius în zilele de 26 și 27 aprilie. Ulterior, se estimează o revenire treptată a temperaturilor diurne, posibil cu valori mai ridicate spre finalul intervalului de previziune.
Tendința va fi similară și pentru temperaturile nocturne, cu o scădere de la 2… 3 grade Celsius în prima noapte, până la valori predominant negative, cu o medie de -4…-2 grade Celsius în perioada 27 – 29 aprilie.
Pentru perioada următoare, se estimează valori de 1… 2 grade Celsius. Se vor înregistra precipitații temporare în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 30 aprilie Celsius.

Leave A Comment

%d bloggers like this: