Simfonia Iubirii – Cultură-Știință-Inovație la UBB

April 21, 2023
234 Views

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. psih. Daniel David, va participa, alături de Young Famous Orchestra, la două evenimente culturale dedicate „Simfoniei Iubirii” – un concept inedit de prelegeri psihologice susținute de psihologul Daniel David, în dialog cu Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi.

Devenită deja o tradiție, Simfonia Iubirii a ajuns la cea de-a 5-a ediție, care va avea loc în data de 9 mai 2023 în sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu (https://eventbook.ro/music/bilete-simfonia-iubirii-sibiu), în timp ce cea de-a 6-a ediție a Simfoniei Iubirii va fi găzduită, în 11 mai 2023 de UBB, în sala Auditorium Maximum a Universității (https://eventbook.ro/music/bilete-simfonia-iubirii-11-mai-2023).

Repertoriul Young Famous Orchestra va cuprinde lucrări precum:

  • van Beethoven – Uvertura Egmont
  • Wagner – Preludiul operei Tristan și Isolda
  • A. Mozart – Uvertura operei Flautul fermecat
  • Williams – Schindler’s List
  • Márquez – Danzón nr. 2
  • Doga – Vals din filmul Dulcea și tandra mea fiară
  • Mussorgsky / M. Ravel – Marea Poartă a Kievului din suita Tablouri dintr-o expoziție
  • P. Borodin – Dansurile Polovțiene din opera Cneazul Igor

„Dincolo de ceea ce fac eu mai clasic în psihologie – în generarea de cunoaștere (prin cercetare), în diseminarea cunoașterii (prin educație) și în utilizarea cunoașterii (prin servicii/consultații) -, pentru mine este important ca psihologia să ajungă la oameni, astfel încât să-i ajute să fie mai sănătoși și mai fericiți. Arta, dincolo de valoarea sa intrinsecă, poate fi în viziunea mea și un mecanism care poate duce psihologia mai aproape de oameni, iar când acest lucru se face cu profesioniști precum dirijorul Vlad Agachi și Young Famous Orchestra, devine nu doar un act psihologic și cultural, ci și o plăcere personală pe care sper să o distribuim și participanților”, afirmă prof. univ. dr. psih. Daniel David, rectorul UBB și președintele Asociației Psihologilor din România, subliniind că spectatorii vor fi implicați activ atât prin evaluarea pre- și post- spectacol a stărilor emoționale, cât și prin faptul că lucrările vor fi introduse și comentate într-un cadru psihologic, acest lucru având atât un rol psihoeducațional pentru viitor, cât și un impact experiențial în prezent.

 

Leave A Comment