Cum să slăbești mâncând. Nouă alimente care te vor ajuta sa pierzi în greutate fără efort

April 19, 2023
374 Views

Pierderea în greutate se reduce la o matematică simplă. Trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi. Dar este important și faptul că unele alimente au mai multe calorii decât altele. O listă cu alimentele care ajută la slăbit poate fi de ajutor.
Toți ne dorim să slăbim mâncând pe săturate. Asta nu e posibil, iar nutriționiștii spun că e extrem de important cât mâncăm, chiar mai important decât ce mâncăm. Adică nu pățim nimic dacă gustăm dintr-un aliment nesănătos, dar dacă o să îl consumăm în exces, cu siguranță va avea efect negative.

Totuși, ne putem „păcăli”cumva pofta de mâncare, alegând alimente care ne dau senzația de sațietate pentur mai mult timp, sau unele cu conținut mai mic de calorii.

„Anumite alimente pot ajutala pierderea din greutatea corporală, pentru că vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp și vă ajută să reduceți poftele”, spune Heather Mangieri, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Cum să slăbești mâncând
Unele alimente chiar dau un impuls la metabolism. Așa că iată o listă pe care să o aveți în vedere atunci când mergeți la cumpărături, recomandat de WebMD.

1. Fasole
Ieftină, sățioasă și versatilă, fasolea este o sursă excelentă de proteine. Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre și se digeră lent. Asta înseamnă că vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce vă poate împiedica să mâncați mai mult.

2. Supă
Începeți o masă cu o ceașcă de supă și s-ar putea să ajungeți să mâncați mai puțin. Nu contează dacă este o supă cremă, atâta timp cât este pe bază de bulion. Trebuie menținută la 100 până la 150 de calorii pe porție. Așa că renunțați la smântână și unt.

3. Ciocolată neagră
Vreți să vă bucurați de ciocolată între mese? Alegeți un pătrat sau două de ciocolată neagră în locul celei cu lapte. Un studiu a arătat că iubitorii de ciocolată cărora li s-a dat ciocolată neagră au mâncat cu 15% mai puțină pizza câteva ore mai târziu decât cei care au mâncat ciocolată cu lapte.

4. Piure de legume
Atunci când cercetătorii de la Penn State au adăugat piure de conopidă și dovlecei la macaroane cu brânză, oamenilor li s-a părut că le place mâncarea la fel de mult. Dar au mâncat cu 200 până la 350 de calorii mai puțin. Aceste legume sănătoase au adăugat o cantitate redusă de calorii la mâncarea gustoasă.

5. Iaurt cu fructe de pădure
Un mic dejun bogat în proteine vă poate ajuta să rezistați tentației de a lua gustări pe parcursul zilei.

Într-un studiu efectuat pe un grup de tinere femei obeze, cele care și-au început ziua cu 35 de grame de proteine s-au simțit imediat mai sătule. Femeile au mâncat un mic dejun de 350 de calorii care includea ouă și o chiftea de carne de vită. Efectul micului dejun bogat în proteine a părut să dureze până seara, când femeile au ronțăit mai puțin produse grase și zaharoase decât femeile care au mâncat cereale la micul dejun.

Ouăle și cârnații nu sunt singurele opțiuni – și având în vedere grăsimile lor saturate, s-ar putea să fie nevoie să schimbați câte ceva. Iaurtul grecesc cu fructe de pădure și nuci este o opțiune. Alegeți doar un iaurt care nu este încărcat cu zahăr adăugat.

6. Oleaginoase (nuci, alune, migdale etc)
Pentru o gustare excelentă pe fugă, luați o mână mică de migdale, alune, nuci sau nuci pecan. Cercetările arată că, atunci când oamenii ronțăie nuci, mănâncă automat mai puțin la mesele ulterioare.

7. Mere

…..

Leave A Comment