Statul român a atins un grad de digitalizare de 27% în 2021, în creştere cu 6% faţă de 2020

April 14, 2023
94 Views

Statul român a atins un grad de digitalizare de 27% în 2021, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, a anunţat, miercuri, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Potrivit sursei citate, instituţiile care au înregistrat progrese în anul 2021, prin eforturile lor, sunt: Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspecţia Muncii din România, Biblioteca Naţională a României, Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Afacerilor Interne.

ADR a prezentat în cadrul Comitetului pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei, datele celei de-a doua monitorizări a gradului de digitalizare a sistemelor informatice aferente evenimentelor de viaţă incluse în Politica Publică de e-guvernare, document strategic aprobat în iunie 2021 de Guvernul României.

Astfel, gradul de digitalizare al statului român a crescut cu 6 puncte procentuale faţă de punctul de pornire al monitorizării, în anul 2020.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: