Trei sferturi dintre români se opun ideii ieșirii României din Uniunea Europeană / 4 din 5 români, împotriva ieșirii din NATO – sondaj INSCOP

April 6, 2023
71 Views

Trei sferturi dintre români se opun ideii ieșirii României din Uniunea Europeană, iar 4 din 5 români sunt împotriva ieșirii din NATO, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP în perioada 1 – 17 martie.

Ieșirea din Uniunea Europeană:
76,8% se opun ideii ieșirii României din UE, în timp ce 19,7% susțin contrariul. 3,5% nu știu sau nu răspund.

Ieșirea din NATO
80% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 16,1% împărtășesc părerea contrarie, iar 3,9% nu știu sau nu răspund.

„Dezbaterile alarmiste cu privire la prăbușirea încrederii românilor în UE trebuie nuanțate pentru ca ele nu reflecta realitatea percepției publice și pot reprezenta combustibil pentru diverse entități cu discurs anti-european și patriotard.

Încrederea romanilor în UE nu s-a prăbușit! Ea crește și scade periodic în funcție de diverse subiecte de pe agendă, dar nu putem vorbi despre o prăbușire. Mai mult decât atât, în condițiile în care peste 3 pătrimi dintre români nu vor ca Romania să iasă din UE și 80% nu vor ca România sa iasă din NATO, lucrurile devin foarte clare.

…..

Foto : profimedia

Leave A Comment

%d bloggers like this: