Angajatorii se pregatesc pentru transparentizarea pietei salariilor ; aproape 10.000 de joburi au salariul afisat (platforma de recrutare)

April 6, 2023
105 Views

Aproape 10.000 de joburi au salariul afişat, iar un sfert dintre acestea aparţin angajatorilor din retail, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare.

Potrivit eJobs, Directiva adoptată recent de Parlamentul European reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de pe piaţa muncii din ultimii ani, cu efecte care se vor resimţi atât în rândul angajaţilor, cât şi al angajatorilor.

Astfel, transparentizarea salariilor, atât în mediul privat, cât şi la stat, este una dintre schimbările pe care angajaţii le aşteptau de ani buni, dar, pentru care, 40% dintre angajatori se declară în continuare nepregătiţi, susţin reprezentanţii platformei de recrutare.

“Se vorbeşte de mai bine de un an despre apropierea momentului în care salariile nu vor mai fi confidenţiale, ceea ce, desigur, a generat multe păreri pro şi contra, însă acum, odată adoptată directiva şi cu un termen destul de clar în ceea ce priveşte implementarea ei, pare că angajatorii încep să facă paşi concreţi şi tot mai hotărâţi în această direcţie”, a precizat Roxana Drăghici, head of sales în cadrul eJobs.

Astfel, în momentul de faţă, aproape 10.000 de joburi postate pe eJobs.ro au salariul afişat. Numărul reprezintă aproximativ 30% din totalul de joburi disponibile. De la anunţarea adoptării directive şi până acum, peste 1.500 de joburi cu salariul menţionat în anunţul de angajare au fost postate de recrutori în platformă. Iar, de la începutul anului şi până acum, 29.000 de astfel de joburi au fost scoase în piaţă de către angajatori.

…..

Leave A Comment