Fonduri UE 2023: Peste 90 milioane EUR pentru firme micro, mici și mijlocii din Cluj, Bihor și alte 4 județe. Ghidurile și domeniile CAEN propuse în Programul Regional Nord-Vest

April 4, 2023
326 Views

 

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din cele 6 județe ale regiunii de dezvoltare Nord-Vest vor putea obține fonduri noi ajutoare, de câte 20.000-1,5 milioane euro pe proiect, prin 4 finanțări care totalizează 93 de milioane de euro, din fonduri europene și de la bugetul de stat, în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, conform unor propuneri oficiale de ghiduri.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat în consultare publică un calup de 4 proiecte de ghid al solicitantului, pentru finanțări care urmează să se lanseze în anul 2023, destinate firmelor micro, mici și mijlocii.

Noile granturi IMM sunt pentru firmele din cele 6 județe ale regiunii Nord-Vest:

Bihor,
Bistrița-Năsăud,
Cluj,
Maramureș,
Satu Mare,
Sălaj.

De asemenea, investițiile vor trebui făcute în aceste județe.

Descarcă de AICI cele 4 ghiduri propuse.

Puteți contribui cu sugestii în formularul de contact, până pe 12 aprilie. După ce ADR Nord-vest va definitiva ghidurile, va putea anunța și perioada de depunere a proiectelor în noul sistem MySMIS2021.

A. Ajutoare de minimis de câte 20.000-200.000 EUR pentru microîntreprinderi
În proiectul Ghidului Solicitantului 131.A – Investiții productive pentru microîntreprinderile din Regiunea Nord-Vest, este prevăzut un buget de 19,3 milioane de euro pentru microîntreprinderile din cele 6 județe eligibile.

Din acești bani, se vor acorda ajutoare de minimis între 20.000 și 200.000 de euro pe proiect. Intensitatea sprijinului este de 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul trebuie să asigure și el cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Granturi pentru microîntreprinderi Nord-Vest: condiții de finanțare
Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte vor îndeplini o serie întreagă de condiții de eligibilitate, printre care:

…..

Foto: ADR Nord-Vest (colaj)

Leave A Comment