Scumpiri în lanț de la 1 aprilie. Ce facturi se majorează

April 2, 2023
216 Views

Un nou val de scumpiri vine peste populația României chiar cu prima zi a lunii aprilie, care vor plăti facturi mai mari.
In plină criză energetică, românii vor primi de la 1 aprilie facturi cu tarife crescute, după ce Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei a venit cu o serie de ajustări.

Scumpirile se vor resimți mai ales la prețul gazului, unde ANRE a majorat tarifele de distribuție.

“ANRE, în ședința de miercuri, a dezbătut în comitetul de reglementare ajustarea tarifelor de distribuție la energie electrică și gaze naturale, dar asta nu înseamnă că prețurile finale la consumatorii casnici și non-casnici se modifică. Au fost aprobate noile tarife care într-adevăr au crescut, dar este doar o componentă a prețului cu o pondere relativ mică în acest moment.
În continuare există acele plafoane care sunt stabilite în ordonanța 27 pentru consumatorii care au dreptul la ele şi se aplică: 0,68 lei, 0,80 lei, 1 leu şi 1,30 lei la energie electrică şi, respectiv, la gaze naturale: 0,31 lei şi 0,37 lei pentru casnic și non-casnic”, a explicat vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, vineri, la Antena 3 CNN.

Potrivit unei analize făcute de Asociaţia Energia Inteligentă, la gaze vom avea facturi mai mari cu 4-5%.

…..

Leave A Comment