Descoperă Universul artistic la Opera clujeană!

April 2, 2023
146 Views

“Iubire neîmpărtășită, pasiune și sensibilitate pe scena Operei în luna aprilie

Lucrarea ce marchează sfârșitul carierei compozitorului italian Vincenzo Bellini – I Puritani – revine pe scena noastră duminică, 9 aprilie. Această operă este considerată cea mai frumoasă și expresivă lucrare a compozitorului. Povestea plasată în Anglia secolului al XVII-lea, în timpul războaielor civile dintre puritani și anglicani vine în contrast cu dragostea neîmpărtășită dintre Elvira, fiica unui comandant și Arturo, un tânăr anglican. Spectacolul îi va aduce alături de publicul clujean pe invitații: Adrian Sâmpetrean, în rolul lui Sir Giorgio, Andrei Petre, care va debuta în rolul Lordului Arturo Talbo și Nicolae Ilincăi, care va debuta în rolul lui Sir Bruno Robertson.

Continuăm serile artistice cu spectacolul ce aduce pe scenă două opere într-un act, Cavalleria Rusticana\Dodici anni dopo de Pietro Mascagni\Mario Menicagli. Două lucrări impresionante, cea dintâi aduce aproape de public atmosfera siciliană a secolului XIX și pune accent pe o perioadă în care arta oglindea perfect realitatea, iar cea de-a doua reia o poveste tragică, dar cu un final neașteptat, atipic spectacolelor de operă. Vă așteptăm miercuri, 12 aprilie, să descoperiți frumusețea a două lucrări care, deși fac parte din secole diferite, sunt legate prin puterea artei.

Adesea asociată cu epoca romantică și plină de momente dramatice, opera Il Trovadore de Giuseppe Verdi va încânta publicul clujean vineri, 21 aprilie, ora 18:30. Celebra arie Stride la vampa, prin care Azucena își exprimă durerea și suferința sau Di quella pira, aria lui Manrico prin care își expune sentimentele pentru frumoasa Leonora, și dorința de a o salva, chiar cu prețul vieții, vor face din această seară una emoționantă, într-o distribuție ce va aduce alături de publicul clujean doi invitați: soprana Inna Kalugina în rolul Leonorei și dirijorul Daniel Jinga.

Iar dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scenă, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și la Agenția de Bilete a Operei, vizavi de Opera Națională Română Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Bucură-te de cele mai minunate experiențe artistice alături de noi!”

Leave A Comment