Cluj-Napoca : Noi fonduri de digitalizare IMM, în regiunea Nord-Vest, cu condiții mai lejere decât în programul derulat de MIPE din banii PNRR

April 1, 2023
142 Views

Conform unui proiect de ghid, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 6 județe ale regiunii de dezvoltare Nord-Vest vor putea obține fonduri europene de maximum 100.000 de euro pentru digitalizarea activității, în condiții care par mai lejere decât cele din Programul pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sediul central în Cluj, a scos în dezbatere publică propunerea de ghid al solicitantului Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, care cuprinde judele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Noul program de digitalizare se va derula în cadrul Programului Regional (PR) Nord-Vest 2021-2027, pentru care ADR Nord-Vest este autoritate de management.

După cum arată acum proiectul de ghid, firmele din cele 6 județe eligibile vor beneficia de condiții mai lejere decât în actualul Program pentru Digitalizarea IMM derulat în prezent de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) prin PNRR.

În primul rând, valoarea finanțării ce se va acorda este de 10.000-100.000 de euro pe proiect. În programul gestionat de la București, suma minimă este de 20.000 de euro pe proiect, ceea ce îngreunează accesul la finanțare al microîntreprinderilor foarte mici, care nu dispun de aport propriu și nici nu au neapărată nevoie de achiziții de minimum 20.000 de euro.

Și în finanțarea pentru digitalizare din regiunea Nord-Vest, beneficiarii trebuie să vină tot cu cofinanțare proprie de minimum 10%.

…..

Descarcă de AICI ghidul propus de ADR Nord-Vest pentru Digitalizarea IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Poți transmite în formularul online de AICI propuneri privind acest ghid, până miercuri, 12 aprilie 2023.

Leave A Comment

%d bloggers like this: