Medici: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă toată ziua?

March 20, 2023
84 Views

Știm cu toții că este esențial să bei apă pe tot parcursul zilei, dar prea mulți dintre noi uităm și se ajunge la situația în care se instalează efectele deshidratării.

Dr. Mitchell Naficy, un medic de familie, spune pentru Best Life că menținerea unei hidratari adecvate te va ajuta să ai un corp și o minte sănătoasă, precum și să previi problemele de sănătate legate de deshidratare.
„Încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă de apă în fiecare zi și bea mai mult, când faci mișcare sau sport, pe vreme caldă sau dacă te simți rău”, spune specialistul.

Semenele deshidratării sunt subtile. Pe lângă sete, lipsa nevoii de a urina și urina într-o culoare concentrată sunt printre primele simptome pe care le poți observa la deshidratare. Mai mult, este posibil să ai amețeli, dureri de cap și să suferi de oboseală.

Acestea sunt moduri prin care corpul te alertează că are nevoie de lichide pentru a funcționa corect, spune medicul.

Potrivit Clinicii Cleveland, de obicei, durerea de cap de la deshidratare să se rezolve bând apă. Cu toate acestea, amețelile pot indica o problemă mai gravă si dacă deshidratarea este severă, cu simptome precum confuzie sau amețeli, estenevoie, urgent, de ajutor medical.

Vederea este afectată
Când nu bei apă toată ziua, este posibil să observi, de asemenea, modificări ale sănătății oculare și ale vederii. „Dacă cineva nu bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, poate duce la pierderea de lichide în organism”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life.

„Acest lucru, la rândul său, poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, crește predispoziția la infecții.”

Jacob adaugă că deshidratarea poate provoca ochi obosiți, vedere încețoșată, dureri de cap și vedere dublă.

„Pentru a ameliora aceste simptome, este important să consumați multă apă și să folosiți picături pentru ochi lubrifiante”.

Faci mai ușor insolație
Nehidratarea adecvată în zilele caniculare poate declanșa episoade acute.

Una dintre cele mai grave probleme este o scădere a capacității corpului tău de a-ți regla temperatura internă. Când corpul tău este deshidratat, nu poate elibera căldură la fel de repede, determinând supraîncălzirea corpului și ducând la insolație.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: