Zeci de mii de locuri de muncă sunt disponibile în România: cele mai căutate meserii

February 18, 2023
80 Views

Numărul locurilor de muncă vacante la nivel naţional a ajuns la 42.581, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia muncitorilor români 1.047 de posturi, prin reţeaua Eures România, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 42.581 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru următoarele meserii: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (3.108); lucrător comercial (2.307); manipulant mărfuri (1.874); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.772); agent de securitate (1.558); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.404); curier (1.286); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.215); confecţioner asamblor articole din textile (805); femeie de serviciu (729).

Din cele 42.581 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.585 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; manager proiect; agent de vânzări etc.), iar 7.919sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; curier; vânzător; conducător auto transport rutier de mărfuri; agent servicii client etc).

Alte 10.353 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (confecţioner asamblor articole din textile; lăcătuș mecanic; muncitor necalificat în industria confecțiilor; fierar betonist; sudor etc.).

Restul de 21.724 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii; manipulant mărfuri; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet etc).

Sursa citată menționează că baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Locuri de muncă disponibile în străinătate
…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: