Expert : Wi-Fi 6 si securitatea cibernetica vor domina anul 2023

February 18, 2023
89 Views

Standardul Wi-Fi 6 şi securitatea cibernetică vor domina următoarele 12 luni, iar până în 2025 opt din zece întreprinderi (80%) intenţionează să-şi unifice accesul la web, cloud şi aplicaţii private cu serviciul de securitate al unui singur furnizor, reiese dintr-o analiză de specialitate publicată vineri.

“Interesant este că o sub-tendinţă pe care o vedem ieşind la iveală cu migrarea WiFi 6 este lupta pentru securitatea şi confidenţialitatea datelor necesare. În special, întreprinderile mici caută o protecţie mai bună, în timp ce consumatorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de modul în care activitatea lor online este monitorizată şi urmărită. Pariem pe această tendinţă care creşte în 2023 datorită apariţiei unor soluţii precum Connect & Protect care asigură că totul şi toţi cei conectaţi la o reţea sunt protejaţi într-un pachet uşor de utilizat. Cu toate setările de securitate predefinite, configuraţia şi funcţionarea dispozitivelor pot fi gestionate de la distanţă şi cu uşurinţă pe o singură platformă prin cloud, ceea ce face ca aceste soluţii să fie preferatele întreprinderilor mici sau micro care oferă servicii hotspot WiFi, dar nu au măsuri de securitate în vigoare, cum ar fi B&B-uri şi cafenele mici”, explică Jon Pearce, senior regional director Market Development Europe în cadrul Zyxel Networks.

Potrivit datelor statistice, în următorii doi ani, 80% dintre întreprinderi intenţionează să-şi unifice accesul la web, cloud şi aplicaţii private cu serviciul de securitate al unui singur furnizor, în timp ce 60% vor adopta o abordare de securitate de tip “Zero trust”.

…..

Leave A Comment