Clujul IZOLAT economic și politic ep 1

Mă doare când costat că în ultimii ani , Clujul este izolat economic si politic.

Clujul este ocolit de finanțari pentru obiective foarte importante .

Amintim câteva

Centura Metropolitana (că ne sufocă traficul si poluarea )

Trenul Metropolitan” cu bariera de la Tetarom -Baciu ”

Spitalul Regional de Urgența

 Centrul Integrat de Transplant  

Spitalul Monobloc

În schimb se pierd finantari sau se aloca bani in alte părți ale țarii

 

Județul Cluj a pierdut în fața Bistriței Năsăud un proiect major, de 30 de milioane de euro (C𝐥𝐨𝐮𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐚f𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐝𝐕𝐞𝐬𝐭)

În prezența ministrului Marcel Boloș, la sediul Consiliului Județean Maramureș a fost semnat „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Și-au mai pus semnătura pe acest document cinci președinți de Consilii Județene – Ionel Bogdan (CJ Maramureș), Ilie Bolojan (CJ Bihor), Emil-Radu Moldovan (CJ Bistrița-Năsăud), Pataki Csaba (CJ Satu Mare), Dinu Iancu Sălăjanu (CJ Sălaj), respectiv Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

”Încă din 2019, de când am susținut realizarea Cloud-ului Guvernamental, am fost convins că procesul de digitalizare a României trebuie continuat cu realizarea de cloud-uri informatice la nivelul fiecărei regiuni. Iar astăzi, practic am dat startul transformării digitale a regiunii de Nord-Vest a României.

Digitalizarea va debirocratiza instituțiile publice, va eficientiza serviciile oferite de acestea – aducându-le la un click distanță de cetățean – și va îmbunătăți relația stat-cetățean-mediu de afaceri. Peste 2,7 milioane de cetățeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituțiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituții sau să stea la coadă la ghișee. Iar facilitatea se adresează inclusiv celor care sunt plecați la muncă în străinătate”, a precizat Ionel Bogdan, președintele administrației județului Maramureș.

Prezent la semnarea Acordului de parteneriat, ministrul Marcel Boloș a relevat importanța procesului de digitalizare la nivelul administrațiilor publice din România.

”Este o bucurie să fiu astăzi aici pentru un proiect strategic al regiunii de Nord-Vest, care vizează digitalizarea pe zona de servicii publice. Vă felicit pentru această inițiativă și pot spune că îmi doresc ca fiecare regiune din România să aibă parte de beneficiile acestui tip de cloud și ale digitalizării”, a subliniat ministrul Marcel Boloș.

Ce a spus Boc

“Fiecare să luăm bani pe ceea ce ne pricepem. Când ai Silicon Valley al Europei la Cluj, te duci la Beclean pe Someș. Să lăsăm pe fiecare să fie bun la ce este, cizmarul la pantofi, croitorul la haine, etc. Nu amestecăm să punem pantofar șef la IT. E caraghios. E o decizie care trebuie corectată, cu calm și argumente”, a spus Boc pentru un site de presă locală.

Dar :

Pentru spitalul Regional de Urgență -nu sunt bani , nu este prioritar

De când se moșește acest proiect 

Pentru Spitalul Monobloc –

nu sunt bani cu toate  că exista proiect , autorizație de construire , locație bună ,..

Pentru Centrul Integrat de Transplant nu sunt  bani 

Pentru Centura Metropolitana (ca ne sufocă traficul si poluarea ) nu sunt ,… Dumnezeu stie ,

Pentru Trenul Metropolitan si pasajul Tetarom – Dumnezeu știe ,…

Politic

Clujul nu are un MINISTRU in Guvernul României , care să desfacă” firele “finanțarilor pentru proiectele vitale ale județului Cluj

După plecarea lui Dâncu , Clujul nu are nici un ministru .

Scandalul schimbării lui Orban cu Cîtu și apoi forțat-înainte Cîtu cu Ciucă au adus mari deservicii liderilor liberalilor clujeni .

POLITICA înaltă OCOLEȘTE Clujul !

De ce ?

va urma

Leave A Comment

%d bloggers like this: