Cel mai bun remediu contra infecţiilor urinare. Cum se consumă

February 4, 2023
133 Views

Una dintre problemele de sănătate frecvente sunt infecţiile urinare. Tratamentul naturist este indicat, iar merişoarele sunt utile atât în prevenirea, cât şi în tratarea lor.

Arbust întâlnit în zonele montante, merişorul este valorificat în fitoterapie pentru numeroasele avantaje pe care le are asupra sănătăţii. Atât frunzele, cât şi fructele sunt indicate în prevenirea şi tratarea unor boli precum infecţiile urinare.

Merişorul (Vaccinium vitis idaea) este o plantă nativă din America de Nord şi Europa. În ţara noastră, creşte în pădurile umbroase şi umede din regiunile alpine. În scopuri medicinale se recoltează frunzele, care se usucă la umbră, şi fructele, care se consumă proaspete sau se pot conserva prin uscare. “Merișoarele proaspete sunt o sursă bună de vitamina C și fibre alimentare, 100 g asigurând 18% respectiv 14 % din doza zilnică recomandată și doar 50 kcal/100 g. Merișoarele uscate nu mai au vitamina C, însă aduc 300 kcal/100 g. Ca orice alt fruct, ele pot fi integrate într-un stil de viață sănătos, fiind servite fie ca și gustări, fie ca şi „dulce” la finalul mesei”, explică dr. Mihaela Posea – medic specialist diabet, nutriție, boli metabolice.

Antiseptic renal şi urinar
Leacurile pe bază de merişor sunt recomandate în prevenirea şi tratarea problemelor renale şi în infecţiile tractului urinar. Frunzele merişorului au în componenţă arbutină, cu acţiune antiseptică, motiv pentru care remediile care le conţin sunt indicate în tratarea bolilor de rinichi şi în inflamaţiile vezicii urinare, precum şi în gută şi reumatism.

Sucul de merişoare, leac în cistite
Sucul de merişoare este indicat în prevenirea infecţiilor urinare (cistite, uretrite, pielonefrite). Graţie unui compus (proantocianidine) conţinut, acest remediu are acţiune antibacteriană, prevenind ataşarea E.coli de suprafaţa interioară a vezicii urinare şi a tractului urinar, prevenind astfel infecţiile la acest nivel. Aproape 90% din infecţiile tractului urinar sunt cauzate de E.coli. Totodată, sucul de merişoare previne şi apariţia recidivelor de infecţii urinare.

Beneficii pentru săntatea cardiacă
Unele studii au arătat că sucul şi extractul de merişoare ar promova sănătatea inimii, pentru că reduc factorii de risc cardiovascular: scad tensiunea şi nivelul colesterolului şi al homocisteinei, un compus din plasmă ale cărei valori crescute sunt corelate cu riscul de apariţie a cheagurilor de sânge, a infarctului şi a accidentului vascular cerebral.

Remediu pentru bacteria ulcerului

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: