Sondaj : 3 din 4 angajati vor sa-si schimbe jobul in 2023

January 13, 2023
119 Views

Un număr de trei angajaţi din patru (74%) vor să îşi schimbe locul de muncă în 2023, peste jumătate dintre ei justificând că vor fi nevoiţi să preia mai multe sarcini dacă echipele se reduc, arată un sondaj derulat de o platformă de recrutare.

Alţi 17% se tem că veniturile lor vor scădea, 9% se tem că vor ajunge la burnout şi tot atâţia sunt îngrijoraţi că angajatorul va impune întoarcerea completă la birou.

Potrivit BestJobs, pentru a-şi menţine stilul de viaţă şi în 2023, 75% dintre respondenţii sondajului declară că ar avea nevoie de o creştere salarială. Totodată, 37% îşi doresc mai multe oportunităţi de a avansa în carieră, iar 35% se aşteaptă la mai multe beneficii extrasalariale.

Aproximativ 20% vor să primească mai mult sprijin din partea angajatorului pentru asigurarea unui echilibru dintre viaţa personală şi cea profesională, în timp ce 26% îşi doresc mai multă apreciere din partea angajatorului. Nu în ultimul rând, peste 15% vor să beneficieze de un program de lucru flexibil în 2023 şi tot atâţia vor să aibă posibilitatea de a lucra de la distanţă.

În prezent, lista celor mai importante beneficii extrasalariale pe care angajaţii doresc să le primească de la angajator include mai multe zile de concediu de odihnă (37%), program flexibil (35%), posibilitatea de lucra de acasă (35%), abonament la clinici medicale private (28%), cursuri şi traininguri de specialitate (aproximativ 28%) şi pensia privată facultativă (peste 25%).

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: