Remus Lapusan REVINE in PSD Cluj – Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică

January 6, 2023
138 Views

Fostul lider al social-democraților clujeni, Remus Lăpușan, a revenit în PSD Cluj, la trei ani distanță de când și-a dat demisia din partid , insriindu-se in paridul lui PONTA

Iată ce scrie Lăpușan pe contul său de facebook

“Clujul anului 2024 are nevoie de o stângă puternică

De un PSD Cluj puternic și de o echipă unită care să ofere un plan de dezvoltare pe termen lung județului, o alternativă la actuala administrație liberală plafonată și încremenită în zeci de promisiuni electorale nerealizate.
Sunt mai bine de zece ani în care NICIO investiție majoră în infrastructura municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane nu a fost realizată. Sunt mai bine de zece ani în care orașul a înflorit de la sine, prin inteligența și puterea de muncă a tinerilor rămași în Cluj-Napoca, a universităților noastre care au produs excelență și a mediului de afaceri care a creat locuri de muncă, și totuși, concret ce a oferit în schimb administrația locală? Multe promisiuni.
S-a tot discutat în ultimii ani despre cum se va „da viață” cartierelor Clujului. Mi-a plăcut, de exemplu, propunerea de reorganizare a cartierului Mănăștur, ideea „insulelor urbane” propusă de doi arhitecți talentați, cu șase centre de cartier. Creativitatea clujenilor nu cunoaste limite, însă avem nevoie și de o municipalitate pro activă…
În trecut administrația de dreapta a vorbit de mari investiții în Cluj-Napoca. Poate vă amintiți de Ikea la Cluj sau de „Parndorf de România” la Cluj. Unde sunt? Oare nu ar fi utilă o investiție uriașă în Cluj-Napoca, precum cea din Oradea? Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope la Oradea…
Apoi, sunt județe din zonă care intră treptat într-o competiție economică benefică cu județul Cluj și aici mă refer la Alba (tranzitată de două autostrăzi, nod de autostrăzi) și la Bihor, unde investițiile în infrastructură din Oradea dar și din județ sunt evidente.
Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar putea dezvolta parcuri industriale în Huedin, Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii. Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar susține crearea de centuri de ocolire în Huedin sau Dej.
Dragi prieteni, timpul nu are răbdare cu cei care nu performează. Într-o lume digitalizată, într-un ocean al inovației, Clujul nu poate să navigheze pe loc sau în cel mai rău caz într-o direcție greșită.
Este nevoie de o primăvară politică în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administrație plafonată de dreapta.”

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: