Vreme ca de Paște la Crăciun. Unde cresc spectaculos temperaturile, ce se anunță după sărbători

December 23, 2022
76 Views

Un Crăciun cu temperaturi ca de Paște vom avea peste câteva zile. Meteorologii anunță că vremea se încălzește spectaculos și nici vorbă de zăpadă. De săptămâna viitoare, valorile termice încep să scadă.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, conform realitatea.net.

„Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat specialistul.

Pentru data din calendar, temperaturile normale ar trebui să fie mai mici cu 10 grade decât cele care se înregistrează în prezent.
„Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului, ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

Cum va fi vremea la munte
Meteorologii anunță că de Crăciun, la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât media acestei perioade.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, arată ANM.

Vremea de Revelion
În săptămâna 27 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Meteorologii anunță că precipitațiile vor fi deficitare la munte și local în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: