ANCOM : Toti operatorii de telefonie mobila din Romania acopera cu semnal 98% din populatia Romaniei

December 9, 2022
94 Views

Toţi operatorii de telefonie mobilă din România îndeplinesc obligaţia de acoperire cu semnal a 98% din populaţia României, primul în clasament fiind RCS&RDS, cu o pondere de 98,8%, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

“Am finalizat cu succes o nouă campanie de verificare a acoperirii cu servicii de voce mobilă şi mă bucur să anunţ că toţi operatorii şi-au îndeplinit obligaţia de acoperire cu semnal a 98% din populaţia României. Astfel, conform măsurătorilor din teren, RCS&RDS acoperă cu servicii de voce mobilă un procent de 98,8% din totalul populaţiei, Orange România – 98,5%, Telekom Mobile 98,5%, iar Vodafone România – 98,4%. Pe lângă interesul operatorilor mobili pentru piaţa din România, concretizat în investiţii pentru creşterea gradului de acoperire, consider că şi măsurătorile efectuate de ANCOM şi transpuse în harta aisemnal.ro au avut un aport important la atingerea acestui deziderat. Totodată, pentru a veni atât în sprijinul utilizatorilor, cât şi al operatorilor, pe lângă actualizarea platformei aisemnal.ro, am dezvoltat şi aplicaţia aisemnal.ro pentru sistemele de operare Android şi iOS, care poate fi descărcată gratuit din magazinele de aplicaţii”, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

……

ANCOM precizează că atât platforma aisemnal.ro, cât şi aplicaţia aisemnal.ro permit utilizatorilor să consulte evoluţia gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă în 2022, comparativ cu anii 2019, 2020 şi 2021.

Totodată există posibilitatea de a vedea acoperirea cumulată cu servicii de comunicaţii mobile la nivel naţional, prin intermediul atât a unei hărţi care cuprinde localităţile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, dar şi harta de acoperire cu semnal pentru metroul din Bucureşti. AGERPRES

Foto : captura, aisemnal.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: