STUDIU. Jumătate dintre români se tem că nu își vor putea încălzi locuința la iarnă

November 6, 2022
101 Views

Într-un context marcat de inflație, criză energetică și inevitabil scumpiri, Reveal Marketing Research a realizat un studiu reprezentativ la nivel național, pentru a afla cum se pregătesc românii pentru sezonul rece.

Pe scurt:
58% dintre români declară că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități în iarna care urmează, iar 50% sunt îngrijorați că nu vor reuși să încălzească locuința.

Soluțiile pe care românii le iau în calcul pentru sezonul rece sunt reducerea consumului produselor neesențiale (50%), reducerea consumului de energie electrică (48%) și apelarea la îmbrăcăminte groasă în casă (42%).

Peste jumătate (53%) dintre românii care beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinței oferit de stat declară că acesta este insuficient pentru acoperirea cheltuielilor cu utilitățile.

Creșterea prețurilor este cea mai mare îngrijorare a românilor la acest sfârșit de an

Scumpirile îi îngrijorează pe români mai mult decât alte neliniști din cadrul societății. 40% dintre români declară că valoarea facturii pentru energia electrică sau gazele naturale este cel mai mare motiv de neliniște pentru perioada următoare, iar 25% se declară îngijorați de creșterea prețurilor pentru articolele de bază.

Pe de cealaltă parte, doar 13% dintre respondenți se declară îngrijorați de extinderea conflictului de la granițele României, 10% de nivelul corupției din țară, iar cei mai puțini, 5%, mai sunt îngrijorați de un nou val al pandemiei Covid-19.

În ceea ce privește percepțiile românilor cu privire la iarna care urmează, ne confruntăm cu o situație extrem de îngrijorătoare. 58% dintre români declară că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități, într-o măsură mult mai mare tinerii între 25 și 34 de ani (64%). Jumătate dintre respondenți declară chiar că sunt îngrijorați că nu vor reuși să își încălzează locuința, iar 48% se așteaptă să existe întreruperi de furnizare a căldurii datorate infrastructurii vechi.

…..

Foto : euractiv.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: