Mierea cu catina – beneficii si proprietati

November 2, 2022
558 Views

Catina sau gingsengul romanesc este un fruct originar din Asia cunoscut pentru beneficiile asupra organismului datorita continutului mare de vitamina C, dublu fata de macese si de 10 ori mai mare decat fructele citrice.

Fructele de catina au aspectul unor boabe moi de culoare portocalie inchisa cu gust puternic acrisor spre amarui.

Aflate in amestec, mierea cu catina reprezinta un leac complet cu numeroase proprietati vindecatoare pentru organism. In mierea cu catina gasim Vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9), Vitaminele E, K, P si F, betacaroten (mai concentrat decat in morcovi) si alte mciroelemente cum ar fi calciu, magneziu fosfor, fier, potasiu si uleiuri volatile.

Care sunt proprietatile de baza ale mierii cu catina ?
Mierea cu catina are numeroase beneficii pentru organismul uman astfel ca putem enumera urmatoarele:

Vitaminizant si energizant – Asigura portia de vitamine si energie pentru intreaga zi.

Intareste imunitatea ajutand organismul sa lupte impotriva virozelor avand proprietati antibiotice si antibacteriene. Totodata consumul de miere cu catina in perioada racelii, amelioreaza simtitor efectele neplacute ale acesteia.

Detoxifica organismul ajutand organismul sa elimine toxinele atat cele din sistemul digestiv cat si cele de la ficat.
Are un puternic efect antioxidant intrucat ajuta la neutralizarea substantelor toxice preluate din mediul exterior.

Protejeaza inima – conform unor studii publicate in SUA, s-a demonstrat ca un consum regulat de miere cu catina ajuta in prevenirea aparitiei bililor cardiovasculare.

Regleaza activitatea gastro-intestinala datorita vitaminei E si a mineralelor.

Cum se poate consuma mierea cu catina si ce gust are acest mix?

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: