Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a participat la Adunarea Generală a Consiliului de Conducere Mondial al Airport Council International

November 1, 2022
619 Views

 Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo, a participat în calitate de Regional Adviser al Boardului Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World), la Adunarea Generală, Conferința și Expoziția acestui for internațional, care a avut loc în perioada 22-28 octombrie 2022 în Marrakech, Maroc.

Adunarea Generală a Boardului ACI World, care are loc anual, reunește directorii generali ai celor mai importante aeroporturi din lume și se concentrează asupra priorităților cheie pentru operatorii aeroportuari, reflectând preocupările și interesele aeroporturilor membre.

Ediția din acest an s-a remarcat printr-un angajament puternic din partea membrilor Boardului ACI World, transpus într-un set de rezoluții menite să consolideze sustenabilitatea și reziliența aeroporturilor în calitate de actori esențiali ai ecosistemului aviației pentru beneficiul pasagerilor, precum și pentru comunitățile din întreaga lume. Aceste rezoluții vor ajuta aeroporturile să atingă obiectivul pe termen lung privind atingerea pragului de zero emisii de carbon și vor susține restabilirea echilibrului economic al acestora. Prin intermediul rezoluțiilor adoptate, se solicită guvernelor să sprijine tranziția rețelei electrice globale, prin actualizarea cadrului de reglementare pentru a permite integrarea surselor alternative de combustibil în aeroporturi și pentru a stimula dezvoltarea infrastructurii cu mecanisme financiare adecvate.

Problemele stringente prezentate în rezoluțiile ACI World, au reprezentat un bun prilej pentru domnul David Ciceo de a reprezenta interesele aeroporturilor regionale, care au unele nevoi și interese diferite în comparație cu marile hub-uri ale lumii. ACI World recunoaște rolul important pe care aeroporturile mici, emergente și regionale îl joacă în conectivitatea globală și în dezvoltarea socio-economică a comunităților din întreaga lume, iar prin rezoluțiile adoptate, se solicită guvernelor și industriei să susțină planurile acestor aeroporturi pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, a resurselor umane și digitale, respectiv pentru facilitarea tranziției către energia regenerabilă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: