Consiliul Local Ceanu Mare nu acceptă tarifele EXAGERATE la salubritate!

Consiliul Local Ceanu Mare nu acceptă tarifele EXAGERATE la salubritate!
Din dispoziția domnului primar, Virgil Păcurar, s-a convocat astăzi în ședință ordinară Consiliul Local al Comunei Ceanu Mare.
Pe ordinea de zi a ședinței a fost și un proiect de hotărâre privind aprobarea noilor tarife de colectare, transport și depozitare a deșeurilor, practicate de către operatorul regional, Supercom SA.
Întrucât tarifele „tranzitorii” propuse de operator erau cu 70% mai mari decât cele precedente, dar și întrucât operatorul nu a întocmit toate măsurile necesare în vederea contractării și dotării cu pubele a tuturor persoanelor fizice și juridice din comuna Ceanu Mare, toți consilierii locali ai comunei noastre s-au abținut de la vot, în ceea ce privește noile tarife! Astfel proiectul de hotărâre a fost RESPINS.
„Salut decizia consilierilor locali. Nu se poate ca un operator să vină în fața comunității noastre și să ne propună, de exemplu, un tarif de 26.000 de lei/tonă pentru ridicarea cadavrelor de animale. Nu se poate să ne propună tarife „tranzitorii” crescute cu 70% față de tarifele actuale. Cetățenii comunei noastre trăiesc, în proporție covârșitoare, din pensii și salarii minime, iar astfel de creșteri de tarife sunt inacceptabile!”, afirmă domnul primar, Virgil Păcurar.
Astfel, comuna Ceanu Mare devine PRIMA Unitate Administrativ Teritorială din Județul Cluj care respinge, cu vot în Consiliul Local, propunerea de creștere a tarifelor la salubritate!

Leave A Comment

%d bloggers like this: